Depremden Zarar Gören Tarihi Yapılarda İncelemelerde Bulundum

| Haberler

Başta zarar gören Gaziantep Kalesi olmak üzere çevresindeki Şirvani Cami, Karagöz Cami, Karatarla Cami ve hanlarda son durumu gözlemlemek için Vali Davut Gül ve teknik ekiple yapılması gerekenler konusunda fikir alışverişi yaptık.

TARİHİ YAPILARIN TAMİRİ İÇİN BİLİM KURULU TOPLANACAK

Kültür Turizm Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından istişare ve koordinasyonun devam ediyor. Hasar alan bütün tarihi yapıların aslına uygun tamiratı ve güçlendirilmesi için 9 Mart Perşembe Günü oluşturdukları bilim kurulu toplanacak.

BİLİMİN, TARİHİN, KÜLTÜRÜN IŞIĞINDA İYİLEŞECEĞİZ

Bugün gördüğümüz hanlar, hamamlar, müzelerle tarihi mekanlar ve çarşıların ihtiyacı olan restorasyonları hızlandırmamız gerekiyor. Biz Gazikültür A.Ş. olarak daha depremin ilk haftasında KUDEB ile birlikte elimizdeki envanterin durumu hakkında testler yaparak hızlı bir şekilde Kültür ve Turizm Bakanlığımıza ve Vakıflar Genel Müdürlüğü ile konuşalım dedik. Bilimin, tarihin, kültürün ışığında iyileşeceğiz. Türkiye Yüzyılı kültürün, bilimin, tarihin yüzyılı olacak. Bu büyük felaketi, darlığı hep beraber varlığa dönüştüreceğiz.

Ayrıntılar için tıklayınız.

Comments are closed.